A’dan Z’ye İklim Değişikliği Başucu Rehberi Güncellenmiş Üçüncü Baskısıyla Yayında

İklimDeğişikliği, gezegenimizin karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri. Doğal yaşamı, ekosistemleri ve insan topluluklarını derinden etkiliyor ve acil olarak önlem alınmasını gerektiriyor. Önümüzdeki günlerde Dubai’de düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP28 çok önemli. Bugüne kadar bu kapsamda 28 konferans düzenlendi, maalesef hala istenilen gelişmeler sağlanabilmiş değil.

Kaynak, Çevre ve İklim Derneği (REC) olarak iklim değişikliğiyle mücadele konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, A’dan Z’ye İklim Değişikliği Başucu Rehberimizin üçüncü baskısının hazır olduğunu büyük bir memnuniyetle duyurmak istiyoruz. Yeni bilimsel bulgular, 2015 yılında imzalanan Paris Anlaşması, hızla gelişen Avrupa Birliği politikaları ve Türkiye’nin Paris Anlaşmasında yer alma süreci de gözetilerek rehberimiz yeniden yayımlandı. Yeni bölümlerin eklenmesi ve elimizde olmayan bazı sebeplerle Mart ayında tamamladığımız rehberimizi ancak şimdi yayınlayabiliyoruz.

Rehberin ana amacı iklim değişikliği ile ilgili başucu yayını olmak. İklim değişikliği ile ilgili detaylı bilgi almak ve konuyla ilgili çalışma yapmak isteyenlerin (kamu kurumlarından özel sektöre, üniversite öğrencilerinden konuya ilgili vatandaşlara) başvuracağı bir yayın olmaya devam edeceğini ümit ediyoruz. Rehberin iklim değişikliği konusuna giriş yapmak isteyen tüm paydaşlarımıza destek olmasını umuyoruz. Rehberin hazırlanmasında emeği geçen Rifat Ünal SaymanDursun BasDoç. Dr. Çiğdem TUĞAÇDr. Kubilay KavakMelis BitlisKübra ErgünFatma Cankara ve emeği diğer tüm arkadaşlarımıza REC Yönetim Kurulu olarak olarak içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birlikte daha sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçme konusundaki kararlılığımızı devam ettireceğiz.

Rehbere ulaşmak için tıklayınız.

REC (Kaynak, Çevre ve İklim Derneği) sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et