Natura 2000 Terimler Sözlüğünü İnceleyin!

Natura 2000 Terimler Sözlüğü “Natura 2000 Gerekliliklerinin Uygulanması İçin Ulusal Doğa Koruma Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, Doğanın ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması hakkında AB Doğa Koruma Direktiflerine (Habitat ve Kuş Direktifleri) uygun taslak ikincil mevzuatın hazırlanmasında faydalanıcıya sağlanacak destek görevi için REC Türkiye tarafından hazırlanmıştır.

AB Habitat ve Kuş Direktiflerinin uyumlaştırılması sürecinde bu direktiflerin yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde önem arz eden terim ve kavramların daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve ulusal mevzuatı hazırlayacak uzmanlara kalıcı bir kaynak sunmak amacıyla hazırlanan sözlükte yer alan terimlerin açıklamaları, AB ve ulusal düzeyde hazırlanmış olan önemli sözlük yayınları ve ilgili kitap, rapor, internet sayfalarından faydalanılarak oluşturulmuştur.

Sözlüğü incelemek için tıklayınız.

Natura 2000 Projesinin amacı; AB doğa koruma mevzuatının en önemli düzenlemeleri olan Kuş ve ve Habitat Direktifinin uyumlaştırılması ve uygulanmasına destek vermektir. Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

REC (Kaynak, Çevre ve İklim Derneği) sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et