Dönüşüm Sergisi Emine Erdoğan Tarafından Açıldı!

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP), Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması kapsamında finanse edilen ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen “Sen Durdurabilirsin” Dönüşüm Sergisi, Emine Erdoğan tarafından Ankara Kentpark Alışveriş Merkezinde açıldı. Sergi 30 Haziran 2019 tarihine kadar Kentpark zemin kat sergi alanında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Açılışa T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem, REC Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu ve Kentpark Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdoğan ile diğer paydaşlardan temsilciler katıldı.

9 ana bölümden oluşan sergiyi gezen Emine Erdoğan, REC Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman’dan sergiyle ilgili bilgi aldı. Aynı zamanda, MEB Nimet-Bahri Kutlu Özen Ortaokulu öğrencileri de öğretmenleri ile sergiyi gezerek atık yönetimi, döngüsel ekonomi, dünyamız ve iklim değişikliği konularında bilgilendirildiler.

Emine Erdoğan, sergide yer alan ve çocuklarda çevre bilinci oluşturulmasına yönelik hazırlanan atık ağırlık kutuları, atık hiyerarşi merdiveni, gezegensel sınırlar çarkıfeleği, iklim testi ve atık potaları gibi interaktif üniteleri de test etti. TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol ve Kentpark Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdoğan, Emine Erdoğan’a hediyelerini takdim ettiler. REC Türkiye adına ise dünya üzerindeki atık yükünü ve atık işçilerini temsil eden bir eser, Direktör Sayman tarafından Emine Erdoğan’a verildi.

“Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim” yoluyla TANAP güzergâhındaki 9 ildeki öğrencilerin farkındalık düzeyi, değerler ve davranışlarında olumlu değişiklik yaratarak bu illerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanmasını hedefleyen Yeşil Kutu Yollarda Projesi kapsamında uygulanan ve 30 Haziran 2019 tarihine kadar Ankara Kentpark Alışveriş Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak olan #SenDurdurabilirsin Dönüşüm Sergisi, atıkların hikâyesini ve atık sorununun çözümü için iyi uygulamaları aktarabilmeyi ve herkesi çözümün bir parçası olmaya davet ediyor.

Dönüşüm sergisini sosyal medyadan da takip edin!
http://www.sendurdurabilirsin.org
Twitter: @recturkiye
Facebook: @yesilkutu
Instagram: @sendurdurabilirsin

REC (Kaynak, Çevre ve İklim Derneği) sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et