Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü Kutlandı

“Dünya CBS Günü” 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, ana teması “Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı Akıllı Şehirler” olan bir etkinlikle kutlandı. Etkinliğe; uluslararası ve ulusal düzeyde kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör, üniversite ve araştırma kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından uzmanlar, REC Türkiye ekibinden ise Proje Yöneticisi Pınar Akpınar katılım sağladı. Kasım ayı içerisinde kutlanan Dünya CBS Günü’nün amacı; Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda farkındalığı artırmak.

Etkinliğin açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, değişim ve teknoloji rüzgarının getirdiği fırsatların şehirlerde yoğunlaşmasının şehir yaşamını her zamankinden daha cazip kıldığını ve bilginin, teknolojinin şehirlerde toplanarak insanlara kolaylık ve rahatlık sunduğunu belirtti. Akıllı şehir teknolojilerinin kaynak yönetimi, kentsel altyapı problemleri gibi sorunlara çözümler sunduğunu, kamu hizmetlerini de artırdıklarını ifade etti. Bakan Haseki, Türkiye’de ki bazı belediyelerin akıllı şehir uygulamalarını kendi bölgelerinde hayata geçirdiklerini belirterek tebrik etti.

Açılış konuşmalarının ardından, “Bilgi Toplumunun Yaşam Alanı Akıllı Şehirler, Türkiye’den Örnek Akıllı Şehir Uygulamaları (Büyükşehir Belediye Başkanları Paneli), Akıllı Şehir Dönüşüm Süreçlerinde Kamunun Rolü, Akıllı Şehirlere Uzanan Yolda Fırsatlar, Trendler ve Stratejik Adımlar , Türkiye’de Akıllı Şehir Dönüşüm Süreçleri, Akıllı Şehirler için Yenilikçi Uygulamalar, Akıllı Şehirler için Veri İletişim, Enerji ve Ulaşım Çözümleri, Akıllı Şehirler ve CBS Uygulamaları” başlıklı paneller gerçekleştirildi.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Dünya CBS günü 2017 web sitesini incelemek için tıklayınız.

REC (Kaynak, Çevre ve İklim Derneği) sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et