Natura 2000 Projesi Kapasite Geliştirme Eğitimleri Devam Ediyor!
“Natura 2000 Gerekliliklerinin Uygulanması İçin Ulusal Doğa Koruma Sisteminin Güçlendirilmesi” Projesi kapsamında farklı paydaşlar için kapasite geliştirme ve proje faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla eğitim faaliyetleri düzenlenmeye devam ediyor.
İstanbul’da gerçekleşen eğitim, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü – Yaban Hayatı Koruma Dairesi Başkanlığı Tür Koruma Şube Müdürü Adem Ağır ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürü Resul Doğan’ın açılış konuşmalarıyla 10 Ekim tarihinde başladı.
10-12 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen eğitimde; AB Doğa Koruma Mevzuatı, Natura 2000 uygulamalarına ve proje kapsamında hazırlanan Natura 2000 veritabanına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Eğitim programına 80’nin üzerinde üniversite ve kamu kurumları temsilcisi katılım gösterdi.
Projede, Görev 3.3. Eğitim faaliyeti kapsamında; Erzurum, İstanbul ve Ankara’da eğitim programı gerçekleştirilmesi planlanmıştı. İlk eğitim programı Erzurum’da 12-14 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. İstanbul’da düzenlenen ikinci eğitime, Natura 2000 projesi ekibinde yer alan REC Türkiye Direktörü R. Ünal Sayman, REC Bulgaristan Direktörü Ventzislav Vassilev ve Dursun Baş (Uzman) katılım sağladı.
Eğitimde, R. Ünal Sayman “AB Doğa Koruma Politikaları, Habitat ve Kuş Direktifleri – Kapsam ve Hedefler, Türkiye’de Korunan Alanların Yönetimi” konularında, Ventzislav Vassilev Bulgaristan’daki Natura 2000 uygulamaları, Dursun Baş ise , Kuş ve Habitat Direktiflerine ilişkin önemli maddeler ve kavramlar, izleme ve raporlama gibi AB düzeyinde doğa korumada mevcut duruma yönelik bilgileri katılımcılara aktardı. Üç gün süren eğitimin son gününde , Belgrad Ormanı ve Atatürk Arboretumuna saha ziyareti gerçekleştirildi.
Eğitim programında, Natura 2000 konusunda genel bilgi düzeyinin artırılması için, AB Doğa Koruma Direktifleri (Kuş ve Habitat Direktiflerinin) yükümlülükleri tanıtılıyor, AB düzeyindeki uygulamalar katılımcılarla paylaşılıyor ve Türkiye’deki mevcut uygulamalara da yer veriliyor.
Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.