COP22 Marakeş – Sonuçlar Değerlendirildi!

REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 – Taraflar Konferansı’nın genel değerlendirmesi yapıldı ve “Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı” Projesi sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

6 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen konferansa, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, akademisyen ve medya temsilcilerinden 150’yi aşkın kişi katılım sağladı.

img-20161206-wa0069

Toplantının açılış konuşmalarını REC Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Z. Sarıkaya, Almanya Elçisi Robert Dölger ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı – İklim Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar gerçekleştirdi.

Konferansın, ikinci bölümü, “Marakeş’in Kazandırdıkları (Panel)” oturumuyla devam etti. Panelde, REC Türkiye Direktörü R. Ünal Sayman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İklim Değişikliği Dairesi Başkanı Mehrali Ecer, Avrupa Birliği Bakanlığı Sektörel Politikalar Başkanı Aylin Çağlayan Özcan ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve IPCC yazarı Barış Karapınar sunumları ve görüşleriyle Paris Anlaşması yol haritasını ve Marakeş’te gerçekleşen müzakereleri değerlendirdi.

Panel oturumunun ardından Türk İş Dünyası ve İklim Değişikliği oturumunda Almanya Büyükelçiliğinin finansal desteğiyle REC Türkiye tarafından yürütülen “Türk İş Dünyasının İklim Değişikliğine Yanıtı” Projesinin sonuçları REC Türkiye Uzmanı Dursun Baş tarafından katılımcılarla paylaşıldı. Proje sonuçlarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şube Müdürü Tuğba İçmeli Paris ve Marakeş’in iş dünyasına yüklediği sorumluluklar üzerine sunumunu gerçekleştirdi.

                    img-20161206-wa0055   img-20161206-wa0025

                                                img-20161206-wa0192

Sunumlara ulaşmak için:
R. Ünal Sayman | Mehrali Ecer | Barış KarapınarTuğba İçmeli | Dursun Baş

Basın bülteni için tıklayınız.

REC (Kaynak, Çevre ve İklim Derneği) sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et